Az ideális választás

Térkövezés, viacolor burkolat

A térkövezés ma már egy ház felújítása során szinte kihagyhatatlan folyamat akkor, ha az ott lakóknak fontos a praktikum és az esztétikum. A térkő típusok között találunk formában, méretben, alapanyagban, színárnyalatban is többfélét. Szerencsére hatalmas a választék a térkövekből, vagy más néven Viacolor-ból.

Kérek ajánlatot most!

A térkő előnyei:

 • Sokkal szebb, mint a divatjamúlt, hagyományos beton.
 • Változatos színvilág és felhasználás.
 • Anyagveszteség nélkül újra lerakható.
 • Bármikor felszedhető.
 • Tartós megoldás.
 • Könnyen tisztítható.
 • Gondozásmentes.

Egyéb adatok:

 • Felhasználási területek: járda, pihenő hely, gépjármű beálló, lépcső, kerteket díszítő övezet kialakítása, stb.
 • A térkő küllemére vonatkozóan elmondható, hogy sokféle forma és szín választható, illetve vastagságban, méretben is különbözőek tehetőek le:
 • A térkő vastagsága lehet: 4-8-10 cm.
 • Színe: téglaszínű, terra színű, vörös, szürke, sárga, zöld, stb.
 • Formája: téglalap, kocka, egyéb alakzatok.

Teendők a térkövezés előtt:

 • A helyszíni felmérés után, ügyfeleinkkel minden alkalommal egyeztetünk a méretekkel, a lerakni kívánt anyaggal és minden aprólékos elképzeléssel, kéréssel kapcsolatban.
 • Elkészítjük a kivitelezési tervet a folyamatról: mit fogunk csinálni, milyen anyagokkal, milyen rétegrenddel készül majd a térkő.
 • Mellékeljük a teljes árat, részletesen, pontosan, apró betűk nélkül.
 • Ha minden megfelel, a terv elfogadása után megkötjük a szerződést és a megbeszélt időpontban kitelepülünk a helyszínre.

A térkövezés menete:

 1. A tökéletes térkő titka a megfelelő rétegezés kialakítása. Amennyiben szükséges, elvégezzük a terep előkészítését.
 2. Eltávolítjuk a szükségtelen elemeket – földréteg, bokrok, régi burkolatot stb. Az igénybevétel ismeretében, BobCat és kézi erő segítségével mélyítjük a területet 15-80 cm-ig. A mélység függ a kívánt teherbírástól: gyalogos, személygépkocsi, esetleg tehergépjármű fog közlekedni rajta.
 3. Miután kimélyítettük a területet és minden, nem oda illő dolgot eltávolítottunk, lézeres szintmérő segítségével beállítjuk a tükröt, a vízelvezető lejtést, majd vibrációs géppel ledöngöljük a talajt.
 4. Ezt követően elkészítjük a betonszegélyt, amely biztosítja majd a kavicságyazat megfelelő tartását a térkő alatt. A szegélykő típusa függ attól, hogy milyen felhasználásra fog kerülni a térkő burkolat (autó beálló, közlekedő járda, díszítő elem, stb.) A szegélykő mérete az általános felhasználáshoz 1 méter hosszú, 5 cm vastag és 20-25 cm magas.
 5. A föld tömörítése után ennek megfelelően kavicsréteg kerül leszórásra, bedolgozzuk a durva, nagy szemű kavicstól kezdve a 0,4-es méretig, hogy tökéletesen egyenes réteget kapjunk.
 6. A rétegrendet vibrációs munkagéppel még egyszer tömörítjük, hogy az eredmény életre szóló legyen. Csak ezen alapok elvégzése után jöhet a térkő lerakása, ami maximális tapasztalatot és precizitást igényel. A lerakott térkő és szegély pontos találkozása az egyik legfontosabb a térkövezésben.
 7. A térkő egymás mellé illesztése során figyelni kell a térközök kialakítására, amit térkő homok besöpréssel töltünk majd fel.
 8. Figyelni kell a térkő formák pontos, szabályos összeillesztésére, majd  utolsó lépésként levibráljuk a területet.

A munka elvégzése után nem maradt más hátra, mint hátradőlni és élvezni a látványt és azt a gondtalan életet, amit a térkő az ott lakók számára ad.

Látható, hogy a térkövezés minden esetben maximális szaktudást és tapasztalatot igényel, cégünk pedig mindezeknek teljes egészében eleget tesz.

Árajánlat kéréshez vagy kapcsolatfelvételhez töltsd ki az alábbi űrlapot!

Ezeket az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételre használjuk. Nem küldünk SPAM-et és nem iratkozol fel semmilyen hírlevélre. 

Az űrlap elküldése után kapsz egy visszaigazoló levelet a postafiókodba.

Legkésőbb 1 munkanapon belül szakértőink felveszik Veled a kapcsolatot.

Természetesen az űrlap mellett telefonon is érdeklődhetsz, ebben az esetben kérlek jelezd felénk, hogy küldtél már nekünk levelet is.

Azonnali kérdések esetén keress minket az alábbi telefonszámon: 

Telefonszámunk: +36 30 521 8503, +36 30 997 8560